RUS, много вярно, точно казано!
Ksurnev!
Няма значение дали си съгласен с мен, важното е, че имаш мисъл и собствено схващане:)
Това е идеята тук - да съпоставим различни виждания, да има дискусии...
Хълк, ful просто не разбира за каква информация говорим, иначе това, което е написал си е вярно в неговия си контекст.
По отношение на "ВАКУУМА"...
Да,имаме разминаване. Защо?
Вакуум означава пространството, в което сме приели, че няма материални частици.
Обаче...използваме и думата като определение на зони с "по-ниско" налягане от останалите, без значение дали това налягане е "етерно", "флуидно", енергийно и т.н. както и понятията ЕТЕР и ВРЕМЕ. ful, говори за информация имайки в предвид само ЧОВЕШКАТА информация, а не понятието в абсолютния смисъл...
Получава се парадоксът, че аз, казвайки "Етерен вакуум" имам в предвид зона с липса на вакуум, понеже отъждествявам етера с вакуума, Хипарх като каже "Етерен вакуум", има в предвид зона с липса на етерни енергии (или нещо подобно).
edin например казва:
"В материята има и четвърти компонент и това е етера...Колкото е по-голям вакуумът..."
За мен не е така, понеже контекстът, в който използвам тези понятия се различава от неговия.
За мен ЕТЕРЪТ е самото пространство и материята е ВЪТРЕ в него, той е екранът, върху който тя се проектира/материализира, по тази логика не може етерът да е КОМПОНЕНТ на материята!
За мен също не може да има "по-голям" вакуум??? Все едно да кажа, че някоя нула е по-голяма от друга?
Явно ползваме едни и същи определения за различни неща и оттам идва някакво тотално разминаване в излаганите тези!
Всеки разбира и тълкува тези понятия по своя влаган смисъл в тях. По тази причина, иначе верни неща и разсъждения се интерпретират като погрешни от другия, даже абсурдни!
Малко сме като "Орел, рак и щука"...