Автор Тема: Извличане на енергия от гравитация  (Прочетена 145252 пъти)

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
Re: Извличане на енергия от гравитация
« Отговор #120 -: Май 03, 2016, 10:58:50 pm »
getca, постът ти е точно "подпалки в огъня", но...нищо друго!
Аз репликации съм виждал десетки, да не говорим, че още на времето (преди 32 години) съм чел и разглеждал схемите на Да Винчи...
...материалите си кротуват на харда и чакат подходящи времена...

Че колко по-подходящи времена от сега?
Ако можеше жаба да хвръкне, отдавна щеше да е хвръкнала, а не да "чака подходящия момент"...

Единственото СЕ от гравитация, което майсторите механици земни са изобретили и ИЗПЪЛНИЛИ досега, и популярност и масовост е добило е...ръчният механичен часовник, чиято пружина се навива от минимаховик! Евалла за което!

« Последна редакция: Май 03, 2016, 11:42:05 pm от atos »

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 263
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #121 -: Май 04, 2016, 07:30:48 am »
Във часовника с маховик има "СЕ" колкото в моята "Клавиатура с генератор" Обаче в устройството от темата на Господин Михов:
http://mazeto.net/index.php/topic,8149.msg47817.html#msg47817
посочил съм го и в отговор #2
Аз лично, който съм абсолютен песимист по отношение на гравитационните машини (както сте забелязали), не успях да намеря никакво доказателство, че не работи.
« Последна редакция: Май 04, 2016, 11:11:05 am от atos »

Неактивен бай Теню

• Сериозно Активен
  • Публикации: 473
  • Чем больше узнаю людей, тем больше нравятся собаки
« Отговор #122 -: Май 04, 2016, 11:34:59 am »
Ето, че форума оживя и забръмча. Също като кошер. Има си и пчелички за работа има си и търтеи за бръмчене защото те наистина бръмчат повече от пчелите. И понеже около 5-6 години се занимавах и с пчели открих и страхотна машина и по-точно пчеларската центрофуга, която ми даде страхотна идея. А последните няколко години се занимавам и с часовници където откривам страхотни идеи. Ето и линк към част от колекцията ми..за който му е интересно.http://chasove.com/viewtopic.php?f=56&t=3205 . Всеки е виждал часовник със кукувичка и тежести отдолу-Перфектният гравитационен двигател. Като му добавиш и центофугата няма да ти подсказвам за какво иде реч. А г-н Михов беше го докарал малко като Библия, но има много истина в думите му. 

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #123 -: Май 04, 2016, 01:15:05 pm »
Цитат
Всеки е виждал часовник със кукувичка и тежести отдолу-Перфектният гравитационен двигател
Дали не е по подходящо да се нарече гравитационен акумулатор това нещо. Защото, ако е двигател, то е нужно периодично да го зареждаш с енергия чрез повдигане на топуза. А пък аз си мислех, че в тази тема си говорим за устройства за свободна енергия. 
« Последна редакция: Май 04, 2016, 03:16:22 pm от atos »

Неактивен бай Теню

• Сериозно Активен
« Отговор #124 -: Май 04, 2016, 02:45:28 pm »
Да, това е двигател  задвижван от свободна енергия. Презареждането също не е нещо кой знае колко трудно/сложно или скъпо или консумира много енергия. И добре, че не виждаш къде е СЕ защото не сме се събрали още тези на които да покажа как става. За сега само един колега е предложил услугите си и базата си за тази работа. Има и още един който всички тук познават и той като знаещ и можещ мисля че няма да откаже да се включи..

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #125 -: Май 04, 2016, 02:53:47 pm »
Добре Теню пожелавам ти успешна и спорна работа. Явно и ти, като Макса, няма да се научиш, докато лично не настъпиш мотиката. Е ще чакаме снимки, клипчета. След което с удоволствие да си посипем главите с пепел, аз и неколцината опоненти, дето се опитвахме да те убедим, че няма да стане, но щом твоята машина е на друг принцип. Действай.
« Последна редакция: Май 04, 2016, 03:17:57 pm от atos »

Неактивен бай Теню

• Сериозно Активен
« Отговор #126 -: Май 04, 2016, 02:58:36 pm »
Извинявай, но може ли да ти задам един въпрос не по темата. Ходил ли си във металургичен завод и ако  си, какво ти е направило впечатление...

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 019
« Отговор #127 -: Май 04, 2016, 03:36:12 pm »
Да, това е двигател  задвижван от свободна енергия. Презареждането също не е нещо кой знае колко трудно/сложно или скъпо или консумира много енергия.
По тая логика и будилника с пружина е задвижван от СЕ. А аз не съм знаел, че си имам "вечно фенерче" в колата:

повъртя няколко минути манивелката, и после си светя почти 1/2 час...

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
« Отговор #128 -: Май 04, 2016, 04:10:06 pm »
Ами, Юлиане...ако задълбочиш разсъжденията, ще се убедиш, че най-добрият източник на СЕ е човешкият организъм:)
Ако калориите, които хабиш мускулно (за ден, без да отчитам тези за животоподдържащите системи) се опиташ по какъвто и друг начин да ги извлечеш от дневната дажба храна и да си светнеш фенера с тях...

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 019
« Отговор #129 -: Май 04, 2016, 04:13:36 pm »
Ами, Юлиане...ако задълбочиш разсъжденията, ще се убедиш, че най-добрият източник на СЕ е човешкият организъм:)

... и лека-полека стигнахме до робовладелския строй... :) Защо трябва аз да се моря, а не окова един "индианец" и да го накарам да върти "хамстерско колело" срещу 2 шепи ориз дневно? Това ли е разбирането ти за СЕ?

Неактивен бай Теню

• Сериозно Активен
« Отговор #130 -: Май 04, 2016, 04:30:06 pm »
Фенерчето е друга бира, за него нямам идея, но пък е ЕКО....А за часовника имам, даже 2-ве....а вие мислете...

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
« Отговор #131 -: Май 04, 2016, 04:38:12 pm »
... и лека-полека стигнахме до робовладелския строй... :) Защо трябва аз да се моря, а не окова един "индианец" и да го накарам да върти "хамстерско колело" срещу 2 шепи ориз дневно? Това ли е разбирането ти за СЕ?
Ами то май това е "фундаментът" на съвременната наука - дъвче се все едно и също от векове...

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #132 -: Май 04, 2016, 05:21:01 pm »
Цитат
Извинявай, но може ли да ти задам един въпрос не по темата. Ходил ли си във металургичен завод и ако  си, какво ти е направило впечатление...
Може да го зададеш. Отговарям
Ходил съм и не в един. Конкретно На два пъти по два месеца съм бил командировка в Кремиковци през далечната 1986 година.
9 месеца съм бил в металургичния цех на "МДК Пирдоп" сега последно ако не са го прекръстили пак трябва да се казва "Аурубис"
налагало ми се е да ходя и в завод "Благой Попов" в Перник, той пък е за производство на специални стомани. Легирани Оръжейни и т.н.
На всякъде  много неща са ми направили впечатление, все пак съм видял много неща изотвътер. така, че не мога да знам какво би трябвало да ме впечатли най много.
дали вентилатори с мощност един милион вата дали двигател с мощност два милиона вата който спира и се завърта отново в обратна посока за време по малко от една секунда, просто не знам.

Неактивен Vector

• Стабилен
  • Публикации: 559
« Отговор #133 -: Май 04, 2016, 06:35:34 pm »
"Извинявай, но може ли да ти задам един въпрос не по темата. Ходил ли си във металургичен завод и ако  си, какво ти е направило впечатление..."
Аз работя в такъв един завод,и макар че въпроса не е към мен нека отговоря.
Оня ден един колега се хвана за куката на 20 тония кран и реших да се позабавлявам като местих телфера по 30 -50см.в 2те посоки, в резултат човека долу се залюля адски много ,та чак се наложи да успокоявам "товара"като местя машината в посоката в която се люлее ..
Но дали енергията вложена за люлеене е по малка от енергията на люлеещия се товар - това не знам ..
На прав път ли съм?

Неактивен бай Теню

• Сериозно Активен
« Отговор #134 -: Май 04, 2016, 07:59:02 pm »
Всъщност исках да си създам някаква представа, защото звучи като библиотекар. Ако беше професор щях да го разбера защото на тях поради ред фактори гравитацията им пречи, а млади студентки бол, ама пуста гравитация тегли надолу и е нормално да не я долюбват.  Вектор значи ти можеш да направиш експеримент да бутнеш с една ръка някаква пачка 10-15тона и да я завъртиш около оста/въжето и после опитай да я спреш и пиши тук за резултата. ПП ако беше на земята даже не можеше и да се помръдне камо ли да се клати...