Автор Тема: Извличане на енергия от гравитация  (Прочетена 145209 пъти)

Неактивен GreenHulk

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 270
  • Астронавигатор
Re: Извличане на енергия от гравитация
« Отговор #210 -: Май 07, 2016, 03:20:48 pm »

GreenHulk

Водата за воденицата вече е вдигната, най-малко от кръговрата.
По интересно е от каде иде водата за вятърната мелница!!!!
Да не е от Мигел де Сервантес?  :D
Като нямаме вода от кръговрата да си направим сами дисбалансирането. Това е идеята!  :D

Ksurnev, така е, точно поради тази причина трябва да се търсят решения в които управляващите сили действат перпендикулярно на гравитацията, а не и се противопоставят директно във вертикално направление (това го казвам за ентусиастите). kd_dinev е прав и точно за това говоря през цялото време.

Хълк, мисли и дерзай, като те осени желание и муза, дори действай:)

Ето, това може да е един от резултатите на обсъждането - освен за хидроколелото , може да се насочи и за моето колело  - действието на сила по хоризонтала - да не се разпъва рамото на 12ч, а на 3 и да се прибира на 6 ч. В същото време (ако се има предвид хибриден хидро-гравитационен двигател) по подобен начин на срещуположната страна може да разпъваме въздуха в тръбата и да имаме двойна тяга от две разични сили, даващи въртящ момент на колелото в противоположно направление.  Измислил съм го и механично как да стане с едно устройство едновременното разпъване на въздуха и рамото и прибирането им. 

Кой би се включил в изработката на прототип?

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
« Отговор #211 -: Май 07, 2016, 03:22:40 pm »
И още по образно,по просто и надявам се по ясно - плондер потопен във вода само че завързан за дъното с въже на подходяща дълбочина  за да не изплава.
Ако го натиснеш отгоре леко няма да потъне.Ако го натиснеш по силно ще потъне и до дъното ,но ще се върне отново назад сам.

И още по-образно казано - тежест вдигната във въздуха, само че вързана с въже да виси "на подходяща височина, за да не пада".
Ако я повдигнеш отдолу леко, няма да се вдигне.Ако я подхвърлиш по-силно, ще се вдигне, но ще се върне отново надолу сама...
Епохално откритие ;D ;D ;D

... действието на сила по хоризонтала - да не се разпъва рамото на 12ч, а на 3 и да се прибира на 6 ч. В същото време (ако се има предвид хибриден хидро-гравитационен двигател) по подобен начин на срещуположната страна може да разпъваме въздуха в тръбата и да имаме двойна тяга от две разични сили, даващи въртящ момент на колелото в противоположно направление.  Измислил съм го и механично как да стане с едно устройство едновременното разпъване на въздуха и рамото и прибирането им. 

Кой би се включил в изработката на прототип?
Не Хълк, за да работи нещо подобно, трябва да "разпъваш" около 14 часа и да "прибираш" около 16 часа...което едва ли ще стига, но...пробвай:)

Неактивен бай Теню

• Сериозно Активен
  • Публикации: 473
  • Чем больше узнаю людей, тем больше нравятся собаки
« Отговор #212 -: Май 07, 2016, 03:45:26 pm »
Тези 10кг когато ги вдигаш със лост 1м вече са 1кг, а като имаш и начин тези 10см ход до ги направиш 1м разгъвка на рамото знаеш ли за какво става въпрос.
Цитат
Да така е на задният край на лоста ще имаш само 1 килограм но ще ти се наложи да преместиш края на лоста на 1 метър не на 10 см.
Цитат
Работата която се извършва за преместването на 10 кг. на 10 см. е равна на работата която се извършва за преместването на 1 кг. на 1 м.
      И за да не съм голословен........ така се вади вода от кладенец  около 8-10литра открай време.  Драснах нещо набързо на коляно..
« Последна редакция: Май 07, 2016, 04:05:13 pm от Теню »

Неактивен бай Теню

• Сериозно Активен
« Отговор #213 -: Май 07, 2016, 03:57:17 pm »
А така се вдигат 10кг с малко усилие, а ако се добави още един лост с спешъл механизъм става ...перце

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
« Отговор #214 -: Май 07, 2016, 04:18:49 pm »
Ма...прави са май някои колеги, че само ви гаврят тук...Добре, че е Юлиан, да ви опонира искрено (завиждам му на чистия наивитет за тези му години).
Теню откри лоста, драги колеги...аз работя по въпроса за топлата вода, но още съм на стадий " Има ли такова нещо и ако има - каква е формулировката за "топла"...отделно - има ли почва у нас?"

Неактивен бай Теню

• Сериозно Активен
« Отговор #215 -: Май 07, 2016, 04:44:02 pm »
На младите им е простено и ако има кой да ги научи не само на А и Б могат и да постигнат много повече от старите.

Неактивен RUS

• Сериозно Активен
  • Публикации: 336
  • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
« Отговор #216 -: Май 07, 2016, 05:35:49 pm »
Дерзайте колеги както намерите за добре,не правете нищо и си чешете клавиатурите как нещо не можело да бъде и как нямало да стане.
Мъкнете си пиана нагоре надолу ако щете и до 66 етаж ,стреляйте си с куршуми накъдето си искате - ваша работа.
Пълното несхващане на една проста концепция и все по несвързаните въпроси просто е губене на време по всеки смисъл

Хайде със здраве.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 263
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #217 -: Май 07, 2016, 08:21:32 pm »
Цитат
Радико каквото и да е направил и постигнал си е негова работа - дотук от него съм видял тотално отричане на всяка идея в този форум.
RUS Как да го разбирам това, като къса памет или като умишлено изкривяване на истината.
при условие, че малко по надолу развиваш идея която аз вече съм предложил като работеща.
Е ти представяш малко по различна концепция но принципа е един и същ Предложил съм идеята преди теб, но не претендирам за авторски права въобще не може да се каже, че аз съм първият който се е сетил за това. Ето сега приемаме, че твоята концепция е различна от моята. Основната разлика е в това, че е много по удобна за доказване на работоспособността на принципа. Припомням, че станаха куп публикации. имаме "Х" броя балони като за всеки балон имаме бутилка която да му прибере хелия и да го направи неплаваем в подходящия момент. Ако хелият се преточваше директно от най горния в най долния балон това би бил присъщ разход на енергия който би превърнал постановката в огледална на тази защитавана от Хълка и Теню и съответно точно толкова неработеща, но когато хелия се прибира в бутилка нещата стават много по различни и доводите на юлиян стават неприемливи направо погрешни.
Защото енергията за прибирането "компресирането" на хелия в бутилката не е присъщ разход на енергия нещо повече въобще не е разход на енергия. Това е акумулиране на енергия. За справка: Джеймс Кларк Максуел
Тази енергия можеме да си я прибереме обратно при надуването на балона когато слезе в долна позиция и да я използваме  както намериме за добре.
Това юлияне е принципното положение. Евентуален довод, че не е възможно да се събере цялата енергия вложена в компресирането на хелия е неприемлив поради факта, че това е инженерен проблем който не влияе на принципите. Ти нали искаше това принципно работеща постановка.  Дали ще се използва въздух в постановката дали вода дали друг флуид "примерно живак" това са както казах инженерни проблеми които не я правят неработеща.

RUS повече не пиши, че не съм подкрепил нито една идея. Не съм подкрепил нито една неработоспособна идея. Работоспособните ги подкрепям и се опитвам до колкото мога да ги развивам.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #218 -: Май 07, 2016, 10:11:25 pm »
Цитат
А така се вдигат 10кг с малко усилие, а ако се добави още един лост с спешъл механизъм става ...перце
Теню нещо не схващам какво ще е приложението на тази идея. освен това ако правлилно съм разгадал рисунката при стискане на нарисуваната от тебе "ножица" двете тежести ще се приближат една към друга еднакво и въобще няма да нарушат равновесието. Ако преместиш само едната тежест ще вдигнат кофата вода, но после с каква енергия ще поставиш системата в изходно положение тоест в готовност за следващия цикъл.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 019
« Отговор #219 -: Май 07, 2016, 10:23:14 pm »
... но когато хелия се прибира в бутилка нещата стават много по различни и доводите на юлиян стават неприемливи направо погрешни.
Защото енергията за прибирането "компресирането" на хелия в бутилката не е присъщ разход на енергия нещо повече въобще не е разход на енергия. Това е акумулиране на енергия. За справка: Джеймс Кларк Максуел
Тази енергия можеме да си я прибереме обратно при надуването на балона когато слезе в долна позиция и да я използваме  както намериме за добре.
Това юлияне е принципното положение. Евентуален довод, че не е възможно да се събере цялата енергия вложена в компресирането на хелия е неприемлив поради факта, че това е инженерен проблем който не влияе на принципите. Ти нали искаше това принципно работеща постановка.  Дали ще се използва въздух в постановката дали вода дали друг флуид "примерно живак" това са както казах инженерни проблеми които не я правят неработеща.

Виж какво съм писал преди няколко страници:
Да, можеш да сложиш един компресор горе и да компресираш хелия в бутилки, после да сваляш празния балон и бутилката компресиран (и вече по-тежък от въздуха) хелий долу, където да ги пълниш отново. Но енергията която ще харчи компресора ще е точно толкова, колкото би харчил един ел. мотор който да вдигне пианото без балони... :) Тук въпроса вече е малко по-сложен за разбиране, не е само до КПД на компресора и мотора,  има намесена и термодинамика, така че ти го оставям за домашно... :) Но ти гарантирам, че дори и да имаш компресор и ел. мотор с КПД 100%, нещата с прихода и разхода пак ще са на 0.

Да ти го оставя и на теб за домашно? Айде, малко жокер: сгъстяване на газ, температура...
И с течности няма да стане, щот не са свиваеми...

Неактивен GreenHulk

• Много Напреднал
  • Астронавигатор
« Отговор #220 -: Май 07, 2016, 10:39:56 pm »
Теню нещо не схващам какво ще е приложението на тази идея. освен това ако правлилно съм разгадал рисунката при стискане на нарисуваната от тебе "ножица" двете тежести ще се приближат една към друга еднакво и въобще няма да нарушат равновесието. Ако преместиш само едната тежест ще вдигнат кофата вода, но после с каква енергия ще поставиш системата в изходно положение тоест в готовност за следващия цикъл.
Радико, съществените неща тук са 2 - че се прилага сила хоризонтално (перпендикулярно на силата на на тежестта) и че се ползва лостова система. Подобен начин може да се ползва за значително подобряване на предложената от мен система, което разбира се повишава вероятността тя да заработи.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 019
« Отговор #221 -: Май 07, 2016, 10:53:55 pm »
Лоста не дава прираст на енергия - това е ясно. А за вертикално и хоризонтално ще трябва да спориш със функциите синус и косинус ...

Неактивен GreenHulk

• Много Напреднал
  • Астронавигатор
« Отговор #222 -: Май 07, 2016, 11:01:47 pm »
Лоста не дава прираст на енергия - това е ясно. А за вертикално и хоризонтално ще трябва да спориш със функциите синус и косинус ...

Лоста не дава, но може да даде нужното ни разстояние(напред-назад), ако схемата се допълни. Ще се сетиш ли как? Ако не, съгласен съм и да се залееш и с кофа студена вода.  ;D

Тука се сетих за онази фондация, дето беше организирала заливане с вода или плащане на малка такса при предизвикателство - заплатите на членовете на борда и били към 120000$  :D
« Последна редакция: Май 08, 2016, 06:58:14 pm от atos »

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #223 -: Май 07, 2016, 11:03:10 pm »
Ами Юлияне аз това съвсем умишлено си го оставих за десерт.
Имаме един балон с хелии възкачил се на 20-30 Км. некаде там дет скочи оня, Блумбърг ли беше. При което температурата му ще е около -40 градуса ако не и -60 слизайки долу на земята тази бутилка с хелий ще придобие температура около +20 градуса от което налягането и ще се покачи тоест ще може да си върнеме повече енергия от вложената при компресирането. Та излиза, че термодинамиката на газовете няма да е възпираща пречка а даже напротив извличаме допълнителна далавера от нея.
А със течности ще стане това, че са несвиваеми не им пречи изобщо. защото аз не възнамерявам да заменям хелият с живак. възнамерявам да пусна хелиевия балон в живачна хидросфера . Не забеляза ли че споменах, че тази постановка е от един тип с тази на господин Михов.

Неактивен GreenHulk

• Много Напреднал
  • Астронавигатор
« Отговор #224 -: Май 07, 2016, 11:05:25 pm »
Ами Юлияне аз това съвсем умишлено си го оставих за десерт.
Имаме един балон с хелии възкачил се на 20-30 Км. некаде там дет скочи оня, Блумбърг ли беше. При което температурата му ще е около -40 градуса ако не и -60 слизайки долу на земята тази бутилка с хелий ще придобие температура около +20 градуса от което налягането и ще се покачи тоест ще може да си върнеме повече енергия от вложената при компресирането. Та излиза, че термодинамиката на газовете няма да е възпираща пречка а даже напротив извличаме допълнителна далавера от нея.
А със течности ще стане това, че са несвиваеми не им пречи изобщо. защото аз не възнамерявам да заменям хелият с живак. възнамерявам да пусна хелиевия балон в живачна хидросфера . Не забеляза ли че споменах, че тази постановка е от един тип с тази на господин Михов.

Мисля, че моята установка е малко по-лесна за протипизиране. Иначе и мен ме кефят космически технологии! 8) ::)