Радико каквото и да е направил и постигнал си е негова работа - дотук от него съм видял тотално отричане на всяка идея в този форум.
RUS Как да го разбирам това, като къса памет или като умишлено изкривяване на истината.
при условие, че малко по надолу развиваш идея която аз вече съм предложил като работеща.
Е ти представяш малко по различна концепция но принципа е един и същ Предложил съм идеята преди теб, но не претендирам за авторски права въобще не може да се каже, че аз съм първият който се е сетил за това. Ето сега приемаме, че твоята концепция е различна от моята. Основната разлика е в това, че е много по удобна за доказване на работоспособността на принципа. Припомням, че станаха куп публикации. имаме "Х" броя балони като за всеки балон имаме бутилка която да му прибере хелия и да го направи неплаваем в подходящия момент. Ако хелият се преточваше директно от най горния в най долния балон това би бил присъщ разход на енергия който би превърнал постановката в огледална на тази защитавана от Хълка и Теню и съответно точно толкова неработеща, но когато хелия се прибира в бутилка нещата стават много по различни и доводите на юлиян стават неприемливи направо погрешни.
Защото енергията за прибирането "компресирането" на хелия в бутилката не е присъщ разход на енергия нещо повече въобще не е разход на енергия. Това е акумулиране на енергия. За справка: Джеймс Кларк Максуел
Тази енергия можеме да си я прибереме обратно при надуването на балона когато слезе в долна позиция и да я използваме както намериме за добре.
Това юлияне е принципното положение. Евентуален довод, че не е възможно да се събере цялата енергия вложена в компресирането на хелия е неприемлив поради факта, че това е инженерен проблем който не влияе на принципите. Ти нали искаше това принципно работеща постановка. Дали ще се използва въздух в постановката дали вода дали друг флуид "примерно живак" това са както казах инженерни проблеми които не я правят неработеща.
RUS повече не пиши, че не съм подкрепил нито една идея. Не съм подкрепил нито една неработоспособна идея. Работоспособните ги подкрепям и се опитвам до колкото мога да ги развивам.