Моето разбиране за принципа на Капанадзе съм го казвал много пъти, но пак ще го повторя. Имаме две бобини през едната тече голям ток от източника с малко напрежение, а през другата нищо, докато не се атакуват и двете бобини с високочестотни импулси с високо напрежение на точното място в точния момент. Тогава във втората бобина се създава зона на ниско налягане или липса на заряди, спомнете си опита на Тесла с бъчвата, на която е пробита малка дупчица и е потопена във вода, защо се пълни тази бъчва без да се влага енергия, ами за да се изравни налягането в нея с това от вън. Същото е и при Капанадзе, само че това налягане го оказва ефира, етера, вакума, средата. Двете бобини се явяват, като двете плочи на един кондензатор и, когато едната е заредена, естественно, че и другата ще се стреми да се зареди вследствие налягането на етера, ефира или поради тока на разместване по Максуел и през нея ще протече същия ток, като през първата, но не от източника, а тези заряди идват от средата, ефира, етера, но този ток вече ще е с високо напрежение, толкова, колкото е напрежението на високоволтовите високочестотни импулси с много стръмен преден фронт. Ако през първата бобина тече ток 10А, то през втората ще протече същия ток 10А, но с напрежение да речем 3 кв и на изхода се получава много повече енергия от вложената.
Коя сила кара едната плоча на кондензатора да се зареди, когато другата е заредена. Ще кажете тока на разместване, добре де ама аз питам коя сила кара тези токове да се разместват и уравновесяват, ами етера, ефира, вакума това е отговора и, ако има още хора да не проумяват, че ефира съществува и е реалност, просто е много жалко. Така разбирам аз нещата и скоро ще го докажа.
Вече техническото изпълнение е все още тайна за мен, но когато се гони определена цел, обикновенно тя се постига. Едно е ясно, че тази система е отворена и всички взаимодействия стават по този начин.
По установката на Руслан успях да направя всички необходими блокове за синхронизация и ми предстоят експерименти с тях, а именно качер със синхронизация и инвертор с ФДЧ или ФАПЧ, както казват руснаците. Прилагам малко снимки и осцилограми. На осцилограмите канал едно това е тока в резонансния кръг, канал две напрежението и канал три гранатата.