Автор Тема: Технологични новости  (Прочетена 357988 пъти)

Неактивен h2motor

• Стабилен
  • Публикации: 855
Re: Технологични новости
« Отговор #1155 -: Октомври 19, 2024, 06:46:34 pm »
 epwpixieq-1, за водородна батерия срещал ли си информация някъде ? Живота им при съвременните технологии би бил 100-тина години минимум. Тъпчи в тях енергията от соларните панели и въпроса с енергията приключва, много евтин ресурс е и в огромни количества слънчевата енергия.

Активен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 019
« Отговор #1156 -: Октомври 19, 2024, 07:53:47 pm »
Само си включете акъла:

1. Хиперзвуковите руски ракети за които иде реч, НЕ летят по балистическа крива. Т.е. няма постоянна "куха опашка", сочеща към точката на изстрелване.
Ми включи го де... като летят по КРИВА (балистическа или не) е съвсем близко до акъла че задника им няма да сочи към точката на изстрелване.
И вземи признай пред себе си - Кинжала е хиперзвуков само в последната част на полета си - когато се спуска към целта. Вече има достатъчно доказателства за това, има и няколко конструктура пратени на каторга защото са решили да хитруват при конструирането. Не се различава кой-знае колко от античния Томахоук, дори бих казал че му липсват някои от функциите - примерно не може да мине над целта и да предаде видео, което да се обработи от командния пункт и да се върне информация "Е това зеленичкото на видеото ти е целта, удари я!" и тя да се върне и да я порази.

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 5 024
  • Невежеството ражда химери...
« Отговор #1157 -: Октомври 19, 2024, 08:16:22 pm »
Вече има достатъчно доказателства за това, има и няколко конструктура пратени на каторга защото са решили да хитруват при конструирането. Не се различава кой-знае колко от античния Томахоук, дори бих казал че му липсват някои от функциите - примерно не може да мине над целта и да предаде видео, което да се обработи от командния пункт и да се върне информация "Е това зеленичкото на видеото ти е целта, удари я!" и тя да се върне и да я порази.
МЗ предушреждава:
Пушенето вреди на вашето здраве.
Хроничното пиене - тоже...

Активен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #1158 -: Октомври 19, 2024, 08:20:54 pm »
МЗ предушреждава:
Пушенето вреди на вашето здраве.
Хроничното пиене - тоже...
Вредят по-малко от гледането на Рагандар Нюз - със сигурност.

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #1159 -: Октомври 19, 2024, 08:56:19 pm »
  juliang, хиперзвукова е през целия полет.

Активен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #1160 -: Октомври 19, 2024, 09:58:36 pm »
  juliang, хиперзвукова е през целия полет.
Ми не е вярно. Колкото и видеа да пускам, няма как да докажа че това на тях е Кинжал. Ти си в същото положение. Оставаме с вярата в едни приказки на хора, дет са на хиляди километри от фронта и такава ракета са виждали само на мультики.

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #1161 -: Октомври 19, 2024, 11:04:24 pm »
 Зарежи. Ще почнат да ги продават и изнасят като гледам, тези които ще купят от тях..ще са срещу нас. Всички знаят че са реални, ние имахме радари които могат да засекат скоростта на ракета, която лети над Украйна..предполагам че всички имат. Този въпрос е изяснен, те правят ПРО ракети срещу Кинджал, Х101 която изтърваха над Белорус я свалиха без проблем, дали са им нещо което ги сваля.. А ние нямаме нищо...
 Имат и ракетите, в момента разработват противоракети за тях. После на пазара, ще продават.
 Колко могат да изкарат от продажба на такива ракети ? Това е въпроса.

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #1162 -: Октомври 19, 2024, 11:07:12 pm »
https://www.youtube.com/watch?v=-sMLV5mlZmc, виж какво му пишат отдолу, там има такива които карат такава кола и са карали аудита. Той иска да каже че придръпвала била като жигула от едно време, не може, на вариатор е а той въобще не понася. И говори глупости - била на робот, това е на вариатор.

Активен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #1163 -: Октомври 20, 2024, 12:58:52 am »
Зарежи. Ще почнат да ги продават и изнасят като гледам, тези които ще купят от тях..ще са срещу нас. Всички знаят че са реални, ние имахме радари които могат да засекат скоростта на ракета, която лети над Украйна..предполагам че всички имат. Този въпрос е изяснен, те правят ПРО ракети срещу Кинджал, Х101 която изтърваха над Белорус я свалиха без проблем, дали са им нещо което ги сваля.. А ние нямаме нищо...
 Имат и ракетите, в момента разработват противоракети за тях. После на пазара, ще продават.
 Колко могат да изкарат от продажба на такива ракети ? Това е въпроса.

Мотор-е, ще заключат и тая тема ако почна да ти отговарям, затова само ще кажа че не си прав. Изобщо. В нищо.

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #1164 -: Октомври 20, 2024, 07:00:19 am »
juliang, какво искаш да кажеш ? Военните с техните радари не им е ясно каква е скороста, мултики ли са или е реална ? За какво са тези радари тогава. Като заключат темата голяма работа.
- Ти на практика не си се сблъсквал със заложените от производителите на автомобили детайли, които да се превърнат в консуматив за потребителя. Не знаеш как се залива пазара с ментета, които дори са опасни - части за ходовата част. Има предостатъчно клипчета, човека ремонтира такъв двигател и не може да открие как се смазва веригата, стига до правилното заключение че се смазва от капки масло които случайно попадат върху нея, а центробежните сили изхвърлят маслото и тя се изсушава, очиства от масло, работи полусуха и издържа 60 000км. - БМВ. Докато при японците например на 2GR - FES има принудително мазане и пробега до замяна достига 500к. км.
 - Ти шарнирен болт който не осигурява свободата на движение и се чупи в първата дупка виждал ли си, резервна част.
 - Как тези обезопасени срещу присрещане с клапаните бутала объркват горивния процес да ги разправят на такива заблудени, няма повишаване на разхода като поставят обезопасени бутала, нищо такова не се наблюдава.
 - Ако не отидеш във фирмения сервиз, да сменят консуматива с техен ще хвърлиш двигателя целия. В интернет един е снимал фактура - 2700 евро за смяна на верига, може да се намери същата верига за 70 евро, но дали ще работи с нея или ще натроши обтегача и успокоителя ?
 Хубави и добри хора откъдето и да го погледнеш, а колите им са скъпи.

Активен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #1165 -: Октомври 20, 2024, 01:27:00 pm »
Още веднъж ще ти го кажа - имаш мислене от соц-а.
Защо не се сърдиш че не правят долни гащи, които издържат 20 години? Тия гадове от текстилната промишленост що не правят кевларени гащи, мама им стара, ами се късат и гащите и потниците за 2-3 години?
Как па никой не се сети да направи мнгоразова тоалетна хартия? Това не е ли заговор? Преди 5 века хората са си бързали задниците с копринени кърпички, които след това са се перяли. А сега ни карат насила да купуваме тая скъпа тоалетна хартия.

Не можеш да схванеш че автомобила е същия консуматив. На производителя му е ясно, че първоначалното "УАУ" от новата кола трае няколко години, след това човек иска нещо друго, различно. Няма никакъв смисъл да правиш кола, която издържа 20 години, защото купувача така или иначе ще я смени.

Аз имам поне 10 телефона в чекмеджето, които са абсолютно работещи. Но вече са стари. Не че не мога да говоря по тях, но камерата вече не е с това качество, паметта не ми е достатъчна, и ме дразни това че не реагират достатъчно бързо. Затова и си купувам по-нов модел, а не защото съм ги счупил.

Имало някакви недомислици в конструкцията на даден автомобил. Ами има, има ги и в Жигулата, има ги и в Бугати, има ги и в БМВ. Е тия дни нещо спираха тока, и пералнята ми де е натъпкана с екстри нещо се ошашка. Да, ако беше старата Перла с контакторите и с механичния програматор вероятно нямаше да се ошашка. Ама старата Перла постоянно късаше по-деликатните дрехи, харчеше 50% повече вода и 20% повече ток, а тази не го прави. Новата ми праща съобщение на телефона, че е приключила прането, или ми разрешава да избера най-удачната програма за изпиране на определено пране, за което няма програма. Сама си претегля колко пране съм сложил и си подбира необходимото количество прах и вода което да сипе, както и колко време да джурка прането. 2 ризи ги изпира за 1/2 час, но 4 чаршафа на същата програма - 2 часа.
Да, - скъпа е. Да, капризна е. Но ми върши по-добра работа.

За ментетата - това не е проблем на производителя на автомобилите. Ти кат си купиш ментак водка от клек шоп-а това вина на Смирнофф ли е, или на байчото де разлива ментака в бутилки в некакъв гараж?

Вдлъбнатината в буталата не е "обезопасяване" а опит да се повиши степента на сгъстяване и да се увеличат още малко оборотите въпреки че клапаните не са затворени. И това пречи изключително много на работата на двигателя, а за съвременните двигатели е напаво неприложимо. Там са такива сметки за аеродинамиката на сместа в цилиндъра, че свят ще ти се извие. Не е просто да натикаш някаква смес в цилиндира как и да е и да я запалиш. Моделира се поведението на сместа така, че да се получи богата смес точно там, където е свещта, а в останалата част от цилиндъра дори може да няма никакво гориво. Това ти спестява немалко количество гориво при работа на малко натоварване, като се запазва стабилната работа на двигателя без прекъсване и невъзпламеняване.

... В интернет един е снимал фактура - 2700 евро за смяна на верига, може да се намери същата верига за 70 евро, но дали ще работи с нея или ще натроши обтегача и успокоителя ?
Колко да струва смяната на тази верига, би ли ми казал:

И имай предвид, че това е снимка на двигателя отзад, откъм скоростната кутия. За да смениш тази верига, единствения начин е да извадиш двигателя от коша. И при този ремонт нека да не забравяме, че не се сменя само веригата. Да не забравяме също така, че на тази снимка се вижда не една, а точно ЧЕТИРИ вериги. Всякака със собствен обтегач, със собствени успокоители. Отделно са всички ганитури които трябва да се подменят за да се сглоби двигателя обратно.
Когато сменях веригата на Опела в инструкцията на производителя изрично пише, че се сменят и зъбните колела на разпределителните и коляновия вал, обтегача и успокоителя. Заедно с водната помпа и труда смяната ми струваше точно 1 000 лева. На кирлив Опел с мотор 1.4 литра... ето това е комплекта "минимум":

Освен това на снимката се сменя и семерингата де държи маслото в картера и една шайба, на която тая семеригна се трие. Поне това са измислили германците, и не се налага да се шлайфа коляновия вал в мястото, където семерингата се трие и почти винаги там спира да уплътнява почва да съзли масло.

П.С. Ето така изглежда двигател без верига или ремък. Мисля сам разбираш защо почти никой не го прави по този начин, не че е невъзможно:

Ами... защото НИЩО не решаваш с това - пак ще се наложи ремонт на някой лагер на всичките тия зъбни колела. За шума от цялата тая вакханалия от зъби не ща да говоря, както и за чисто механичните загуби във всяка една предавка. За цената па няма да отварям дума... нито за смазването на всяко едно зъбно колело...
« Последна редакция: Октомври 20, 2024, 01:47:53 pm от juliang »

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #1166 -: Октомври 20, 2024, 03:59:27 pm »
  juliang, ремъка е по добро решение, само че буталата да не пресрещат клапаните. Веригите ако се смазват обилно както трябва разбиват пълнителя на базовото масло, вискозитета на маслото много бързо се губи - чести смени на масло по този причина се налагат. Няма проблем с тези вдлъбнатини, сега има двигатели които ги обезопасяват, при 300 куб.см. и степен на сгъстяване 10 към 1 има 30 кубика горивна камера, тези полудъги са 1 куб.см. И без това голямата горивна камера загрява повече и праща топлина към главата, не издържат гумички на клапаните, каучука прегрява. Двигателите с директно впръскване не демонстрират по нисък разход, за сметка на това всмукателните клапани правят по една топка нагар за нула време, защото всяка капка масло която е изтървал уплътнителя - семерингата на стъблото на клапана попада върху главата му и там изгаря и трупа..трупа нагар, когато се впръсква бензин преди всмукателния клапан той измива това масло. Търсят се двигатели които не са с директно впръскване, да не говорим как помпата като задере и направи стружки ги вкарва в дюзите за високо налягане, а те са по 400 евро парчето - имаш помпа за 600 и дюзи за 1600, иначе издухва изпускателен клапан на някой цилиндър от бедна смес запушената дюза за високо налягане сравнително бързо 500 - 1000км.

Активен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #1167 -: Октомври 20, 2024, 05:21:32 pm »
  juliang, ремъка е по добро решение, само че буталата да не пресрещат клапаните.

Успех в опита ти да реализираш този ГРМ с ремък... :)
И пак свириш на тая струна - "уплътнителите като изпускали, помпата като правела стружка..." Ако уплътнителите изпускат и гориш масло, просто ще спрат колата от движение на първия годишен преглед. Същото се отнася и за "пикаещи" дюзи. Па ти си решавай ще я ремонтираш ли или ще я продаваш.
И а да не говорим за разход и да сравняваме кола от 21-ви век с такава от 20-ти. E ти разход София - Хисаря и обратно - моя кола, началото на месеца.

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #1168 -: Октомври 20, 2024, 05:54:30 pm »
juliang, няма проблем да се направи с ремък и то така че лесно да се сменя, нищо сложно няма в този механизъм. Този разход по борд компютър го знам, алфа ромео - харчи по компютъра 4.5 и нафтата свършва както ако харчи 6.5 средно на дълъг път. Този трик ми е известен.

Активен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #1169 -: Октомври 20, 2024, 06:16:27 pm »
juliang, няма проблем да се направи с ремък и то така че лесно да се сменя, нищо сложно няма в този механизъм. Този разход по борд компютър го знам, алфа ромео - харчи по компютъра 4.5 и нафтата свършва както ако харчи 6.5 средно на дълъг път. Този трик ми е известен.
Сега разбираш ли защо няма смисъл да се спори с теб? Да не съм я карал тая кола 20 000 км вече, да не съм засичал от пълно до празно - да ти повярвам. Неее... всички на тоя свят са се съюзили за да измамят Моторчо...
Просто няма никакъв смисъл изобщо да влизам в разговор с теб.