Започвам от края.
juliang
Да не се окаже че е коктейл от различни ефири... едни магнитни, други електрически, трети - гравитационни...
Ами да, има поне три вида различни взаимодействия. Едното е електрическото, второто е магнитното и третото е гравитационното като има известно влияние и помежду им. Знаем че движението на заряд прави намагнитване. Въобще електричеството и магнетизмът са свързани. Знаем още, че има и инертност. Това ще рече, че бързо движещо се тяло с определена маса не може да спре внезапно. Освен това има експериментални доказателства, че движението на материален флуид в затворена система може да доведе до привидно нарушаване на третия закон на Нютон. Следователно това е един вид ефирна помпа, която ускорява ефира, т. е. между телата и ефира има своеобразно взаимодействие (триене). Не знам как иначе бихме обяснили възникването на сила в затворена система, която сила започва да ускорява тази система без никакъв обмен на маса между затворената система и околната среда и без разни перки и витла. Имаме все едно една летяща чиния във вакуум и тя се ускорява без сопла с реактивна тяга. То има и древни текстове, обясняващи принципа на този вид тяга чрез движение на флуид (живак), затворен в железни тръби вътре в НЛО-то. Има и експерименти на взаимодействие на лъч светлина, преминаващ до бързо въртящо се тяло с определена маса. Преди време публикувах тук една статия от сп. "Наука и техника" за ефекта Лензе — Тирринг. Въртенето на маси мисля му казваха гравимагнетизъм.
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%B7%D0%BC Какво представлява намагнитването? Това просто е завихряне на ефирните частици с електрически и магнитни свойства. Това е нещо подобно на водовъртеж.
Частиците на ефира, отговорни за гравитацията, също взаимодействат с веществото и при това взаимодействие тяхната енергия намалява. Това е логично, защото щом едно падащо тяло се ускорява, то действащото му тяло (частица) се забавя. Точно заради това "триене" с материята, ефирните гравитационни частици между две космически тела са с по-ниска енергия и съответно ефирното налягане е по-ниско и от това се пораждат гравитационните сили. Бях рисувал преди време една проста схема:
Ако частиците в космоса се движат във всички посоки равно вероятно, то тогава между две космически тела се получава своеобразно засенчване. Интересното е, че площта (в червено) на засенчените зони е една и съща и за двете тела. Това показва, че двете гравитационни сили са с еднаква големина, т. е. каквато сила действа на едното тяло, точно същата сила по големина действа и на другото тяло макар и в обратна посока.
Сега да изясним що е поле и има ли то почва в науката. Става въпрос за силово поле. На Нютон ябълката му пада на главата понеже е в гравитационното поле. Значи ябълката се ускорява, но какво я ускорява и ако тя се ускорява има ли нещо, което да се забавя в резултат на това ускорение? Защото ако нищо не се забавя ще излезе, че ще има нарушение на ЗЗЕ. И как така тяло ще се ускорява без да взаимодейства с други тела, имащи маса и скорост (импулс)? Или ще кажете, че полето има маса и импулс. Аз казвам, че силови взаимодействия по принцип са обмен на импулс между две тела, т. е. едното тяло ако придобива импулс, то другото ще губи същия този импулс. Взаимодействието е само между тела, имащи маса и скорост (импулс). Не знам как иначе могат да станат взаимодействията от разстояние, каквито са "полевите" взаимодействия. Ако полето няма маса и импулс, то значи взаимодействието е направо магическо. За мен това е нелогично.