Хм, и тази тема отива в...идеологическа препирня...
Прочетете последния пост на Витан и го осмислете! Много, страшно много се замесвате в междуличностни атаки!!!
Така дискусия не се прави! Никой няма да убеди опонента в тезата си, ако го нарича "некадърник", "глупав" или каквито и да е личностни определения там!
Аз ще поизчистя фразите, които са нападки на лична основа, но...моля ви - не ми създавайте излишна работа! Жалко е да се види, как зрели, не глупави хора, започват да се дрънкат като малки деца!
Ще помоля също - всеки, преди да си пусне поста, да го прочете внимателно така, сякаш го е писал някой друг!
Също - не подкрепям изкривяването на фактите, единствено с цел натрупване на "аргументи" в полза на личната теза!
Да, във всяка страна има западнали региони, но има и супер урбанизирани зони, това нищо не доказва!
Напротив точно това идва от некадърноста, тъпотията и най вече от страха на руснака. Руснака е самозабравил се деспот и тиранин. За това знае само контролира и да подтиска, той друго не умее!!!!!!!!!!
Няма случай в историята, когато Русия или СССР да е водила завоевателна война, да е завладявала територии за себе си! И не ме връщайте назад от средните векове, когато по целия свят, крепостните селяни идея са нямали защо отиват да се бият за феодала си, просто са били длъжни да го правят!
И започва да си го изкарва на по-слабите, беззащитни или в неравностойно положение хора и малцинства! Забележете -не на по-силните от него, а обратното. Демек аз ще сера и ще опикавам орталъка( ще коля и ще беся)защото толкова си мога, ама все другите ще изкарвам виновни! В задачата се пита до кога!? И тази гайда все някога ще секне! Ами после.........ко прайм??
Русия е завладяла и подчинила нечия икономика? Подтискала е някоя по-слаба държава?
Много съм заинтригуван да получа такава информация - кой от вас е "колен и бесен" някога от руснаците?
Аз също общувам с около 30-40 руснака дневно и смятам, че имам обективна преценка за тези хора. Там е както навсякъде - има си и дебили, има си нормални хора, както и "супер готини". Да ви кажа - обикновеният руснак не е нищо по-малко или повече от...средния българин! Да, известна разлика има и тя не е в наша полза, за съжаление - там поколенията се възпитават в патриотизъм, докато тук мотото е -
"Учи, мама, че да емигрираш!"
Също е малко "неловко" за нас, че там повечето хора са с убеждение, че българите като нация сме страшно неблагодарни на Русия и СССР. Но най-важното -
те не ни мразят за това! Те не могат да разберат как народ и правителство у нас (през последните 150 години поне) са толкова разделени в подобна нагласа! Това е, защото те самите, дори и критикувайки своите управници, не могат да допуснат за себе си, че би могло да има толкова голямо разделение у някой народ! Та ние сме царе на интригата -
"Един българин - хайдутин, двама българи - чета, трима - чета с предател" - такова определение за народа си няма никоя нация по света, сигурен съм ("Македония" не се брои).
Жизнен стандарт? Какво е това? Да караш Мерцедес, вместо Дачия? Да имаш плазмен телевизор 120 инча, вместо 32? Да имаш 160м/2 апартамент вместо 60м/2 ? Или да нямаш електричество,може би?
И това би трябвало да придаде смисъл на живота ми? Във всяка страна има милионери, има и клошари, това, че средната класа има малко по-скъпи материални блага на "запад", съвсем не ги превръща в по-стойностни хора!
Рушенето на света в социален план отдавна започна - това никой не може да го оспори, предполагам? Семейството, като "социална клетка" е атакувано много отдавна - първо се пръкна "съжителство на семейни начала" и то узаконено, после - еднополови бракове, самоопределяне на пол и то по лична фантазия (?.?.?.?.?, какво, мамка му е това?), че и забрана за клацифициране на пола при новородено? Измисляне на десетки полове...и куп подобни (забележете -
законни) простотии!
Накъде отива този свят?
Русия е последният остров на семейни ценности и традиции в този постоянно изкривяващ се в морално отношение свят, разберете го!
И това, че
битовият стандарт там не е толкова висок, както в много европейски страни или САЩ, съвсем не означава, че са западнали или тъпи хора (диваци, живеещи с мечките)!
Дори се иска много силен национален дух, за да може един народ да се съхрани в тежки условия (не казвам, че ние не сме били така през турско).
Малко се отплеснах, но основната идея на поста ми е - не изкривявайте фактите! Не се нападайте един-друг за глупости!
Всеки има лични критерии и спрямо тях преценява всичко около себе си!
Да, може да сравняваме плюсове и минуси на държави, народи, но нека никой да не се опитва да наложи собствените си критерии, върху тези на другия - няма как да стане просто!