Така, доколкото виждам тази тема явно ще клони към безкрайност. Виждам също и доста крайни позиции за и против ковид "ваксините".
Все пак ще си позволя да обобщя темата или как ми изглеждат нещата лично на мен.
Един основен факт към днешна дата е броя на ваксинираните хора в света и той е около 3.5 милиарда, доколкото са официални данните по този въпрос. Не откривам информация колко от тези 3.5 млд са с мРНК ваксини. Предполагам че поне 20% се падат на мРНК ваксините, а може би и по малко, защото в Индия и Китай се прилагат векторни ваксини. В Индия се прилага Covishield, което всъщност е търговското име на АстраЗенека, за Китай е ясно, че там изобщо не се прилагат американските mRNK ваксини.
Сега, ако черните прогнози за последвали заболявания и смъртност причинени от ваксините в порядъка на 40% от ваксинираните, то се предполага, че населението в следващите 5 години ще намалее с близо един милиард по груби сметки.
Звучи доста страшно и според мен малко вероятно, нооооо?
Като оставим на страна всички странични ефекти от прилагането на тези течности, очакваните и реалните резултати към днешна дата са доста различни. Това което се рекламираше, като основна причина населението на планетата да се ваксинира беше, че само и единствено така ще се сложи край на въпросното заболяване. Уви резултатите от тази масова "ваксинация/експеримент" явно не решиха този проблем, само го удължиха във времето и определено доведоха дори до промяна на значението "ваксина", което е меко казано цинично. Още по странно е, как въпреки твърде незадоволителните резултати от проведения експеримент с 3,5 милиарда хора, той не само не се прекратява, ами се засилва с още по-голяма сила, защо? Каква е целта всъщност? Все пак вълните си идват, щамовете си върлуват, разболяват се и ваксинирани, че и дори умират, но пък ние сме "дъбовици" и ще инжектираме хората нонстоп докато хване декиш, щото така.
Не съм привърженик на крайностите, но всичко на което ставам свидетел не ми харесва и все повече ми заприличва на едно голямо зло опаковано в "добри намерения" и "загрижено" пробутано на хората с вече форматирано робско съзнание.
Това е начина по който ми изглежда светът в момента и в евентуалното бъдеще, освен ако....