x_name41 Първо, не съм задавал никакви въпроси в предния ми пост, просто изказвам мнение.. Не знам с какво си се напушил. Второ, с материалите, които е изложил vdomov съм запознат много добре, още от момента на публикуването им в руските форуми. Трето, не знам нито един теоритик, който да е постигнал нещо, по простата причина, че теоритиците не правят експерименти, а само си чешат езиците и говорят пълни глупости. Четвърто, трябва да се знае, какъв ефект точно използва Капанадзе, а аз го знам от около 2 години, като достигнах до него след много експерименти и много труд, но по тази тема няма да говоря повече.
Пето, информацията, която върви по форумите е 99,5 процента далече от истината. Шесто, без модулация или накъсване на сигнала, независимо, с каква честота 50Hz, 1KHz, 5KHz, 20KHz ефекта не се проявява, и точно при това накъсване се получава отвързване на източника от товара, но трябва да бъде задействан и още един процес в синхрон с модулацията. Така, че тази модулация е абсолютно необходима, за да се получи енергия на изхода в пъти повече от вложената, а не се прави защото на изхода трябва да се получи промишлено напрежение. Няма ли модулация, няма фокус. Седмо, използва се бифилярна плоска бобина на Тесла, защото в нея може да се натрупа стотици хиляди пъти повече енергия, отколкото в друг тип бобина. И когато сигнала се модулира, енергията от тази бифилярна бобина се пуска на порции не към товара, а за да потдържа автогенерациите на втория резонансен контур, който всъщност започва да генерира неограничено количество енергия, когато с плоската бифилярка ние зареждаме неговия капацитет с толкова енергия, че той да успее да преодолее загубите в контура и вече започват автогенерации и всеки следващ импулс е с по-голяма амплитуда от предходния. В резонанса няма СЕ, НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ДОЙДЕ ТАЗИ ЕНЕРГИЯ, ДОКАЗАНО. Но когато един контур започне автогенерации, като предварително ние създаваме условията за това, се получава неограничено количество енергия, която може да се усвои много лесно. Резонанс, това са не затихващи колебания с постоянна амплитуда, а автогенерации на контура, са колебания при, които всеки следващ импулс има по-голяма амплитуда от предходния и така до безкрайност и проблема е в ограничаването на тези генерации до необходимите стойности.
А за еднопроводното предаване на енергия мога да кажа, че то всъщност е двупроводно, другия проводник е земята. И чрез еднопроводно предаване на енергия, без модулация, не може да се отвърже източника от товара, а това е правило номер едно за получаване на СЕ.