Здравейте на всички участници в тази тема и на всички в този форум. Приех забележката на администратора, да спазвам интервалите след пр
ипинателните знаци. От извстно време следя темата ви. Разглеждайки вашите опити и други опити от YouTube, ми проблясна една идея и искам да я споделя. За да я разберете по добре ви предлагам да прегледате видеото от следния линк:
Видео
http://www.youtube.com/watch?v=ozGwb0glcXgЗабележете как се запалва лампата с нажеж
яема жичка! На единия и електрод има запоена медна плочка, другия електрод получава потенциал от пръстите на ръката му. Идеята ми е че,
между медната плочка и тялото или ръката на експериментатора се получава капацитет! Този
капацитет е вътре в полето което е създадено от устройството и се зарежда от полето. Не съм наясно с характера на полето и затова незнам тока през лампата с нажежяема жичка про-
менлив ли е или импулсен. Това може да се изясни опитно, като се свърже конвенционален кондензатор с определен капацитет във веригат на лампата, ако продължава да свети е ясно че, тока има променлив характер но, какъвто и да е характера му, според мен, енергията натрупана в кондензатора е в пъти по голяма от входната за устройството. За да получим самозахранване на системата, трябва да върнем натрупаната енергия в кондензатора обратно в системата. Въпрос на опити е как да се сфазира тази енергия с енергията в първичната намотка на трафа или бобината, споменавам бобина, защото устройството е по скоро такова отколкото трансформатор. Направете кондензатор от две медни плочи отдалечени на определено разстояние една от друга. Едната плоча е очевидно че, трябва да е медна и поставена в близост до трафа, другата трябва опитно да се разбере от кавко е най-добре да се направи, не изключвам вероятноста да е диелектрик. Колкото повече са отдалечени плочите една от друга, толкова по голямо напрежение ще създадат, а колкото е по голяма площа имат, толкова по голям капацитет ще има кондензатора. Опитайте с проводници да захраните крушка с нажежяема жичка, ако се получи започнете да експериментирате с връщане на енегрията на кондензатора в първичната на трафа.Целта е да получим резонанс между енергията на кондезатора и тази в трафа, за целта може да се наложи да се свърже конвенционален кондензатор с определен капаците последователно на този който правим от плочите. Надявам се да сте ме разбрали за какво говоря. Някъде в постовете ви прочетох че Тесла или друг е казал- " Направете капацитет ". Мисля че за този тип капацитет иде реч. Искрено се надявам да имате успех и да разбиете догматичните закони наложени в съвремената наука и физика.
Ефир съществува, въпрос на време е да се докаже и изясни характера му. Поздрави на всички
още веднъж и ще следя за резултати.