Защото това е форум за алтернативна енергия, ако не си забелязал. По горе съм написал "Аз имам индукционен котлон в комплект от 6 тенджери и тигани от метро за 120лв. Малко шумен като микровълновата, върти някаква перка, но е много бърз - 500 мл. вода за яйца - за 3мин. и 30 сек., на микровълновата 4.30 мин. - Денджър яйцата гърмят, само водата, на газовия 9.30 мин . Котлона на терасата, ако е загрят пък за 13 мин , а ако не е, не съм засичал. Котлона е 3 квт., а Индукционния само 1.2 квт." В момента само plaschoka може да ти каже за колко време ще заври 500мл. вода с нагревател 1.2 Квт., но съм сигурен че ще е по бързо от индукционния. Щом не можеш да си отговориш на елементарен въпрос ще ти отговоря аз. Защото този нагревател е открит, а това означава пробив на фазата - опасно за живота. Такъв пробив е жъзможен дори и при конвекционалните нагреватели - нищо, че са изолирани ако не са замасени. Поради същата причина и резонансния нагревател на Питър Дейви не е видял бял свят. Аз се чудя как не са се досетили да ги забранят. Но моля Ви стига сте спамили темата и да давате само акъли. Единия ни кара докато си мием краката легена да го дадем на маса и да пуснем фазата в легена да ни е топличка водата. Другия за някакъв си МЕД/на шпилка/ за закуска по 1 лъжичка на гладно, като всеки знае, че медта и желязото се окисляват дори и при абсолютни нормални външни условия. Друг пък за хлябни соди, незнам какви си соли, минерални води и други най различни жабуняци. Омалях да повтарям НЕРЪЖДАВЕЙКА, ЧЕШМЯНА ВОДА, ЗАЗЕМЯВАНЕ/ЗАНУЛЯВАНЕ/, обаче само акъли. plaschoka ще ви каже дали е лесно да се направи, до се постигнат оптимални резултати. А и най вече никой не ви кара да си го правите. Но колегата като потигне резултатите тогава ще си говорим дали Инвертор за 2000лв. е по добре.
Колега заготовай външното тяло от полипропиленови тръби, мисля че тогава ще се полъчи.