Здравейте ,
сложих 4 магнита на ръб по 3,5 кг на газта , където е течна .
Старата схема с 4 магнита по 3,5 кг на мархуча след изпарителя и 3 магнита по 3,5 кг на въздуха , също на ръб остана от преди това .
Следвах съвета на Кадуцеус и облицовах от срещуположната страна с 2 слоя алуминиево фолио по - дебело от кухненското и върху него още 2 слоя пластмаса от шише , така и на 3 - те конфигурации .
На картерните газове има 3 магнита на ръб , без нищо друго .
Резултати :
- оборотите паднаха още повече , колата почти ще огасне и шума от двг - то намаля още
- двигателя се тресеше ДОСТА
- колата работи неравномерно и се дави
- малко грубо работи двигателя
- в гаража се усети миризма на изгорели газове , обикновено почти не се усеща
- при по - високи обороти или опънат смукач до край горепосочените резултати намаляваха
Изминах около 10 км , колата загря до средата на стрелката , гореспоменатите резултати намаляха , но двигателя се тресе малко повече отколкото без новата доработка .
Имам чувството че идва повече...
Зная че за 10 км резултатите не са миродавни , но на първо четене това е , ще пробвам да кача малко снимки .
Успех на всички !
П . П . имам чувството че магнитите на въздуха малко провалят работата , но като ги махнах след като загря двигателя не усетих почти никаква разлика , може би заработи малко по - добре , а може и да ми се е сторило .
П “ П . 2 някой да не си помисли че за загрели магнитите , лично ги пипнах и бяха леко топли , откакто има магнити колата работи на малко по - ниска температура .