Честно да ти кажа...не ми пука, дали ще стана смешен за някого
"от нищо нещо не става"
Но напоследък се оказва, че "нищото", не е баш нищо!
Пресмятане на мощности и километри, викаш? Че то е все едно средновековен колар да пресмята мощността на карета, ползвайки своите мерки - колко конски впряга, примерно! Как ще го убедиш, че в един ДВГ има повече сила? Къде си ги събрал тия коне в тая малка кутия?
Ето типичен пример за такова мислене:
А "антенката" на Тесла е била нещо около 50-60 см. - От злато да е била, все тая!
Да, и коларят би казал - тия коне и златни да са...все тая
Ами аз с радиото и без "антенка" приемам космическия шум! Ако го ползвам за катализатор на друг процес или успея да го саморезонирам по някакъв начин?
Сега - ако ми кажеш - не може да се саморезонира толкова широкоспектърен "шум", ще е потвърждение точно за догматично мислене - така са ни учили, друго яче не може да бъде!
Проблемът ни е, че мислим шаблонно и се облягаме на такива "логически линии", които са ни НАЛОЖЕНИ от "образованието"статуквото, (системата като цяло) и това не е случайно, пък ако искате - пишете ме фен на конспирацията!
"съвременната физика и химия са съвсем наясно с всичките форми на енергия, лъченията, които ги пренасят и апаратите които ги преобразуват."
Да, наясно са, но само в материйното проявление на тези състояния на енергията/информацията! Неизвестните са повече от отговорите, даже са повече и от въпросите (понеже има и въпроси, които дори не би ни хрумнало да си зададем, ограничени от материалния си "светоглед").
П.П.Примерна хипотеза само - ако "минигенераторът" на Тесла в електромобила се е базирал на принципа на мултипликиращия резонанс между предавателя му и йоносферата? Подобно на Тунгуския му експримент, но в много по-малък мащаб?
Просто е знаел как да употреби получената енергия, открил го е...
Йоносферата е толкова по-близо от Луната, че хилядни от секундата стигат за десетки "совалки" на сигнала!
Той сам казва, че в експериментите му, излъчения импулс се отразява от йоносферата ОБРАТНО НАДОЛУ, ако няма достатъчно мощ за да я "пробие"...установил е някакъв
праг!
И айде сега, никой да не се хваща за буквалистиката - това е само един пример, как може да се мисли извъншаблонно!