Здравейте, вярващи и невярващи в свободната енергия...
С усилие преодолях нежеланието си да пиша по темата, но не мога да се сдържа да споделя резултати от експериментите си, без да изпадам в подробности (може да ми дойде акъл да патентовам, знае ли се...
). Някъде видях упреци, че нямало резултати...е, ето ви малко такива...
Конкретно...изхода е свързан към искрова междина
1-2мм с различни
електроди: -
Кантал Ф0.4мм се загрява до червено и върховете се топят с ярка светлина;
-
Кантал Ф0.4мм в два ката, същото;
-
Пирони Ф1мм, главите се нагряват до виолетово, а върха се топи с ярка светлина и цвърчене;
-
Капка вода се изпарява, като завира бързо;
-
Тинол Ф2-3мм се топи без проблем и т.н.
ТТ данни...
- Захранване
24в, нестабилизирано;
- Захаранващ ток
1-1.5а;
- Резонансно управление на честота
30-40кХц;
- Магнитчета от шнапер с неясна индукция (сравнително малка);
На изхода:
- Товарна намотка
4х35нав. Ф0.3мм;
- Пиков ток до
60а/мкс;
- Пиково напрежение над
500в (гори дъга на
2-3мм);
Коментарите на по-горното оставям на знаещите и просветените по темата...
Надявам се, знаете какъв е характера на ел. разряд в газове. За информация само да кажа, че пробивното напрежение на въздуха е около
2-3кВ/мм и дъгата не може да се запали директно, а трябва леко да се докоснат електродите и след това да се отдалечат на разстояние...подобно на работа с електрожен...
Те
зи факти, заедно с прочетеното от линка в поста на altium би трябвало да говорят много на хора със склонност към разсъждения...
Ако всичко това ви се струва пресилено, има начин да се види на снимки, видео и др. подобни. В предишни мои писания бях прикачил снимки на загрят и топящ се канталов реотан и който има желание може да ги види назад в темата. Тогава не бях правил измервания, а просто се радвах на ефектите.
Здраве и успехи, колеги...но се съмнявам, че както сме я подкарали няма да стане...лично мое мнение...