Извинявам се но много ме развеселяваш
Сега погледнете нагрятата зона, където отчетливо личат цветовете, съответствуващи на дадените температури. В средата главите на пироните светят бяло и точно там има стопяване на част от материала. Както и да го мисля, температурата в централната зона е над 1000oC. А защо става така не е много ясно засега и то с 25-30Вт захранване.
Ама направо пълен смях физика бе човек много проста физика. В средата е най висока Т, там има най висок градиент на топлинната енергия и постепенно към повърхноста на пирона се охлажда. А питай някой заварчик да ти обясни че по лесно се прави заварка когато е топло желязото. Като се загрее например стоманата електроните полудяват вътре и се движат вес по хаотично щото се е разрушила кристалната решетка, нали знаеш като е свободен електрона какво става. На тоя принцип са полупроводниците.
Прочети и за спектралния анализ на материалите например още преди 200 години един бе измислил една горелка чрез която като изгори дадено вещество се отделя определена дължина на вълната на светлината. И чрез тази дължина на вълната той определя какви са веществата а има цветово измерване на Температура.
Незабравяй че при тва изгаряне има и окисляване.
Колкото е по малка повърхноста върху която прилагаш някакво количество енергия толкова е по голяма тази енергия.
Пример танка не потъва лесно щото е с вериги а те са с голяма площ.
Здрасти колега
dedofire, така се запознават културните хора...
Говориш все едно до вчера сме били на маса с тебе, което няма общо с истината.
Та кое е смешното не разбрах...?...
Доколкото виждам не привеждаш никакви конкретни цифри или аргументи, за да обориш моите писания, където съм посочил цифри, формули и източниците им. Просто съм се опитал грубо, по индиректен метод да определя отделената енергия, като нямам никакви претенции за точност. Ако си голям мераклия може да седнеш и да се опиташ да постигнеш същите ефекти по класическия начин, като направиш съответните измервания. Защо изобщо намесваш спектрални анализи, окисляване, изгаряне ми е непонятно...
Ако изобщо си чел коментарите в темата, ще схванеш защо се опитвам да сметна енергията, отделена именно в такъв товар като искрището. Виж идеята на
Seeker за калориметър е практична, но човекът говори конкретно, без разводнявания. Ако имаш някакви идеи за метод на измерване, давай, ако ли не, не пълни форума с общи приказки за неща, които всеки може да намери в учебници, нета и т.н... ако обичаш...
Поздрави...
ПП...Смятам да не отговарям повече на такива постове...