Сетих се нещо, та искам да го добавя, тъй като мисля, че е важно за тези, които експериментират.
В случая с този тип генератори не може и дума да става за К>1 по ток. Единствено възможно е да се направи нещо само по отношение на изходното напрежение, тъй като въвеждането на допълнителен магнитен поток от постоянен магнит довежда само до допълнително напрежение! Именно поради това по-преди споменах за втория генератор на напрежение, какъвто се явява "Генератор ИНКОМП"! И именно поради това споменавах не един път, че конструкциите, които циркулират в интернет-пространството не са това, което би бил един реално работещ генератор! Значи, изхождайки от изискването за "добавеното напрежение", би трябвало да се внесат определени конструктивни изменения. Инак, да, това е принципът, в най-общ вид. В конструктивно отношение. Значи, най-общо казано, ние получаваме необходимото ни допълнително напрежение за сметка на част от общия ток, циркулиращ в системата. Всичко останало е въпрос на съотношения: ефективен входен/товарен(!!) ток и ефективно входно/изходно напрежение. Ако последното съотношение (по напрежения) е по-добро от това по ток, то K>1 е факт!
За т.нар. "автономен режим":
Мисля, че тук съм писал нещо по въпроса, но пак ще го кажа. Според мен, реализирайки такава връзка ние всъщност променяме характера на системата. Моето убеждение е, че до сега е възможно и да са реализирани доста системи с отдаване на енергия повече отколкото е изразходвано за управлението на процеса, но поради грешното схващане, че "автономната" работа е единственото(!!) доказателство за работоспособност, те не са реализирани и са изоставяни. Аз отстоявам схващането, че този тип генератори (МЕГ, ИНКОМП и др.п.) не работят с KПД (или Коефициент на преобразуване)>1. Реално тяхното КПД, или Коефициент на преобразуване, е много по-малък от 1!!! Може би, по мое мнение, около 30-50%! Но независимо от всичко, енергията на изхода е повече от тази, употребена за управление! Значи истината е, че ние не преобразуваме входящата енергия за управление, а преобразуваме друг вид енергия в електрическа - т.наричаната "магнитна енергия" или енергия от околното пространство, или може би да я наричаме и Свободна Енергия. Все едно. И ако ние върнем от така преобразуваната енергия обратно, за управлението на процеса, то неизбежно е така получената енергийна система да се установи в равновесно състояние. Т.е. няма такава система, която сама себе си да изведе от равновесно състояние! Необходимо е да се подаде отново енергия от друг, външен източник, за да може тя да бъде изведена от равновесие и процесите да продължат. Това е лесно доказуемо и примерите са навсякъде около нас.
За установяването на работоспособността на такава една система:
Това е най-важният момент в една такава работа. И първото и най-основното нещо е, че трябва да знаем какво всъщност измерваме. Факте, че много експериментатори постигат реални резултати, но не ги "виждат", т.е. гледат, но не виждат! Обикновено се изпада в паника или еуфория, породени или от прекомерното недоверие или пък прекомерното доверие в техниката за измерване(волтметри, амперметри, осцилоскопи и т.н.). Важно е да се използват уреди от различни системи за измерването на един и същи параметър. А за количеството отделена енергия единствено меродавен е калориметричният метод! Няма друг. Всичко е следствие на този метод, така че няма защо да се бърза.
По отношение на "Друг е въпроса ако има голямо производство и поносима цена, че всеки ще си купи вместо да ...":
Едва ли тези апарати ще се продават. Най-вероятно - не. Съвсем сигурно е, че е по-изгодно да се продава енергията, вместо апарата. Струва ми се, че това е най-логично, от гледна точка опазването на технологията. Другото ще са спекулации.
Много бих се радвал, ако скромните ми усилия помогнат на някой.