Здравейте, днес се видях лично с Жоро. Още осмислям видяно
. Това, което мога да кажа е, че съм мотивиран да си направя тази машинка
. Теста който направих и за мен няма обяснение. Взех със себе си два малки тягови акумулатора 12V/5Ah, които са на повече от 5 години с много намален капацитет, но без прецакани клетки. Това което ме впечатли е именно скоростта, с която се заредиха и двата акумулатора (в паралел). Това на което станах свидетел е, че за по-малко от 5 мин. (една цигара време
) напълно разредени акумулатори (10V при товар 2А) се заредиха до 15.6V и повече. След това с товар от 5А, приложен към същите акумулатори за повече от 15 мин. спадът на напрежение стигна едва 11.5V и не ми се чакаше пълен разряд. За мен това е повече от удивително. Друго, което за мен е меко казано странно, е зареждането на акумулатора с приложен товар, без това да променя консумацията от източника а напрежението на акумулатора вместо да пада продължава да расте. Това накратко от срещата. Моето виждане е в никакъв случай да не се пренебрегва този "генератор" или както искате да се нарича.
П.П. Съществените разлики, според мен спрямо "Бедини" са бобините, броя магнити, самите магнити, размерите и т.н. Или казано просто, конструктивни решения до които Жоро е стигнал след доста проби. (Жоро е на мнение, че самия Бедини прави своите "машини" по един начин, но в описанията си дава други конструктивни решения, далеч по неефективни. Може би с цел хората да нямат успех при репликациите или по скоро същите да бъдат ниско ефективни)
За тези които са скептични, моля не пълнете форума с писания. Посетете Жоро. Правете своите тестове, изводи и сами решете за себе си, какво ще пишете и говорите след това, ако ли не по добре не обръщайте внимание на това, което се пише в тази тема
.
Ще напомня на всички, че идеята на форума е споделяне на практически опит.
Поздрави.