Понеже виждам, че започва объркване, искам да подчертая, че в предния ми пост, осцилограма на напрежението в базата не съм показвал. В жълто беше напрежението в колектора, а в синьо беше формата на тока, който се консумира от батерията. И двете графики са под товар и пиковете високо напрежение се поглъщат от акумулатора. В този пост показвам само една осцилограма - формата на напрежението в базата и колектора. При снемането на тази оцилограма в базата е сложен диод, който да отрязва всички отрицателни полувълни постъпващи от тригерната намотка. Сигурен съм, че колегите са разбрали за какво става въпрос, както и сами могат да си отговорят къде се отпушва транзистора, къде се запушва, къде се запасява енергия в бобината, къде започва ОЕДС и т.н.
Yoro, моето Бедини работи с нормално електричество от електрони и затова осцилограмите са по-различни, не се сърди. Освен това нямам потенциометър, намирането на вълшебният ъгъл, за който говори самият Джон Бедини става механично, чрез преместване на тригерната намотка. Точно това е и разликата спрямо School Girl версията.