Виждам, че яко сте се разгорещили в другата тема от тази сутрин. Успокойте топката малко, че имам доклад за докладване.
И така.....преди малко, с каквото имам и както можах завъртях за първи път машинарията.
Първо - нещата са зле.
Второ - призовавам Радико и Дедо поп да запазят мълчание, поне засега.
Трето - този случай го карам на принципа " Всичко е възможно до доказване на противното"
Противното все още не е доказано, защото имам няколко коза в ръкава.
Какво се получава: успях да докарам към 40 - 42 оборота. Беше си страшно. Като да минава влак на 2 метра, но този не отминава. Моторът явно е слаб и не може да завърти всичката железария ако не ритна топуза. После тръгва и до 20-30 секунди си стига максимума. Ако няма товар всичко е точно, та чак забавно. Топузът си стои в ДМТ и си обикаля плавно и нежно.
Фаза 2
Имитирах товар с една 4-метрова греда, закачена за една от колоните и триейки в барабана на първия метър, т.е имах рамо от 3 метра. При затормозяване на барабана топузът започва да изостава и се вдигна на около 50-60 градуса спрямо ДМТ. Като достигне някаква си своя висока точка, пада изведнъж до по-нататък от ДМТ. ( дано ме разбирате). После започва пак да се вдига и пак да пада. В резултат на всичко това барабанът се шашка тотално. Не се върти равномерно, а почти спира и се засилва с някаква неизчислима скорост. После пак спира и пак се засилва. С промяна на силата на триенето с гредата не може да се успокои. Ако спра с тормоза на барабана се успокоява, но след много време - 2-3 минути. И само да пипна гредата всичко започва наново.
Извод: В тази си форма и на този етап установката става само за вадене на вода от реката. Мисля, че ще изкара много повече вода, отколкото един мотор с мощност от 0.3 или 0.4 киловата.
И вече знаете
продължавам до доказване на противното.