Нормално е да ! При мене се получава същото. Честотата се вдига с около 20 Hz. Според Питър Дейви идеята е да се настрои камбанката да резонира преди да е сложена на стойката обаче. Аз поне така разбрах. Да не говорим че резонанса се променя и с температурата на водата..... В крайна сметка успях да я настроя без да я слагам на стойката на 800 Hz и след като я сложа да не се променя резонанса. Резултата беше че резонанс имаше. Дори доста силен - при 8А ( като сложиш съвсем малко сол ) щеше да обърне съда, при 1А както работеше нормално също се усещаше дори се чуваше. Обаче КПД <= 1 при всички опити
. Според мен нещо не правя като хората. Има още някаква тънкост. В overunity.com едно момче от Южна Африка според него е постигнал КПД около 7-8, като от писаното оставам с впечатение, че е настройвал и двете камбанки. Днес му пуснах имейл, за да потвърди да обменим опит. От тази полската страница взех имейла на един сърбин, който твърдеше че е постигнал КПД= 20. Какво се оказа: с обикновена вода и едната сфера на 196 Hz e постигнал КПД = 0,93. Като прибавя обаче калиев карбонат ( поташ ) и получава 0,2 % разтвор при 5,5 А вдига КПД до 3 като окончателните му изчисления са за 2,32, доста близки до резултатите постигнати от Илко Илиев. Разстоянието между сферите при сърбина е 2,5 мм. Също така сърбина предлага да се повиши мрежовата честота от 50 Hz, като при 200 Hz съответно КПД би трябвало да бъде 9,2, а при 500 Хц към 20, нещо което е само на теория и не е пробвано. Вчера разглеждаш в нета за честотни преобразуватели - има, обаче цените са доста сериозни, а самият Дейви говори че устройството му струва 9$!!, тоест няма скъп честотен преобразувател. Затова вчера постнах въпроса дали има по - прост и евтин начин да повишим мрежовата честота. Защото на филмчето наистина се вижда как Дейви вклюва устройството в нещо преди да го потопи във водата.
Сега мисля да търся някой който да ми направи качествени камбанки, които да се различават с 1-2 мм и да позволяват прецизно регулиране. Може би там е ключа от бараката.
Прикачвам и снимките, които ми изпрати сърбина.
И още нещо. Снощи докато се рових намерих това :
http://essenceciel.tk.free.fr/phpBB2/viewtopic.php?t=330&френски форум за фрии енерджи. Понеже френският не ми е силна страна поразгледах отгоре отгоре, но това което видях е, че и там има успешна репликация с КПД = 4 и ще помоля някой, който е "ти" с този език да прочете и да отсее същественото.