Кратък отговор:
На базата на коментарите, които се пишат ми прави впечетрение, че авторите им нямат добра представа как се преобръщат системите с гравитационно обоснован променлив обем и маса. Все още не могат да видят, че това преобръщане го върши гравитационото излъчвана от земята/ гравитационният „вятър”/, на базата на зависимостта на гравитационната сила от масата на телата, които падат в дадено гравитационно поле, по същия начин, както водните и въздушни потоци вършат това, при водните и въздушни двигатели на базата на зависимостта на силата с която въздействуват върху телата от напречното им сечение и неговата форма.
Вярвам, че това скоро ще го видят, както ще видят и още редица други реалности, което, като технически специалисти знаят по добре от мен, но, просто не се сещат за тях, когато четат, това , което съм написал.
Бъдещата директна гравитационна енергетика, за която сам и с моите съавтори в продължение на повече от 50 години се мъча да отвора широко врата й за да могат специалисти и лаици да я видят, няма аз да я реализирам, както Пиер Кюри, който ряв прави изчисленията за количеството енергия, която може да се получе от риоактивноста, не е реализатора на атомната енергетика. Ще я реализират специалистите и притежаващите враст и капитали, както стана с атовмната енергетика. Но! Докато съм жив ми се иска , властници, администратори, специалисти да видят и проумеят разумността на моето ПРЕДЛОЖЕНИЕ , отразено в СЪАБЩЕНИТО, което прикрепям към този отговор.
В 1960г. теоретично и експериментално открих, установих и доказах НАЛИЧИЕ НА УСЛЛОВИЯ, ПРИ КОИТО ГРАВИТАЦИОННОТО ПОЛЕ НЕ Е КОНСЕРВАТИВНО.
На базата на това откритие достигнах и до първите варианги на ДИРЕКТНИ ГРАВИТАЦИОННИ ДВИГАТЕЛИ.
В периода 1960 – 2012г. сам и със съавтори достигнах до широка гама от варианти на директни гравитационни двигатели, които на базата на гравитационното поле на земята, като естествен, мощен и неизчерпаем източник на енергия обуславят и гарантират неограничен, безопасен и икономически изгоден добив на енергия във всяка точка на земята, на суша и вода, на стационарни и подвижни платформи, както и на други небесни тела.
На базата на тези мои и със съавтори достижения
Предлагам, изграждане, на акционерен принцип, на територията на България на НАЦИОНАЛЕН НАУЧНО – ПРОИЗВОДСТВЕН ЦЕНТЪР, който да прирастне в Европейски и международен такъв с участие на капитали и учени от всичики страни, който да реализира следното:
1. На базата на постигнатото от мен и съавтори да покаже на българите и света, че има УСЛОВИЯ, ПРИ КОИТО ГРАВИТАЦИОННОТО ПОЛЕ НЕ Е КОНСЕРВАТИВНО, както:
- На базата на постигнатото от Коперник е било показано, че земята се движи в пространството.
- На базата на постигнатото от Галилей, било показано, че има условия, при които и тежките и леките тела падат с еднаква скорост.
- На базата на постигнатото от Р.Майер, че има закон за съхранение на енергията с които всеки трябва да се съобразява.
- На базата на закона за гравитационната сила на Нютон, че тази сила зависи от масата на телата, които падат в гравитационните полета.
- На базата на закона на Архимед, че подемната индиректна гравитационна сила във флуидите зависи от масата на изместения от телата флуид.
- На базата на изчисленията на Пиер Кюри, че при родиоктивността се отделят големи количества енергия, на базата на която се изгради атомната енергетика.
2. Да реализира значителна по обем научно производствена дейност за изясняване:
- Произхода и същността на гравитацията.
- Механизма на гравитационното силово въздействие и това, което той ни разкрива и гарантира.
- Същността на гравитационните полета, като естествени и неизчерпаеми източници на енергия, на базата на които на земята и на други небесни тела може да се реализира неограничено производство на енергия.
3. Да реализира производство на техтика за обучение и внедряване и реализация на ДИРЕКТНА ГРАВИТАЦИОННА ЕНЕРГЕТИКА с неограничени възможности за безопасен добив на енергия с която човечеството да излезе срущу глобалните проблеми, които вече осезаемо засягат неговото бъдеще на земята и във космоса и да пристъпи към тяхното радикално решение за да го има по дълго време на земята и в космоса.
За реализиране на това мое ПРЕДЛОЖЕНИЕ е необходимо:
1. Разум, който да проумее значимостта на това, което предрлагам.
2. Благословия и участие от институциите на властта в България.
3. Акционери с необходимите капитали.