....
А, ще ползвам моята самоделка за арестор. Не съм го снимал да го покажа, но съм го направил от един нипел,една муфа два щуцера. Вътре има стоманена вълна, и от една обикновена домакинска гъбичка отлепих зеленият пласт и от него сложих в двата края. И на изхода едно камъче за аквариум. Не знам дали ще действа. .....
От всичките опити които правих, каквито и самоделки да ползвах все ще върне пламък някой път. Веднъж на 20 пъти може да е, но това е достатъчно да ти гръмне бълбера
.
Натъпквал съм и аз в тръба стоманена гъба за чинии, но е голям смях като въне пламъка и се попали вълната( без майтап) започва да тлее.
Със камъче от рибки, ако е много дълго, газа трудно минава, ако е много късо пламъка минава лесно.
Последния вариант е:
15 см тръба(водопроводна) пълна с по-ситни камъчета(2-3мм), преди нея част от рибно-камъче( 1см диаметър, и 1см дълго).
Като при всички варианти задължително купешки арестор преди всички мои самоделки.
Последния за сега е най-сполучлив, но не на 100 %.
Целата ми е колкото се може по-голям процент от върнатите пламъци да се поема от самоделката за да не се товари всеки път фабричния арестор. Защото сигурно и това му скъсява живота.
Дюза за горелката, вземи дюза от телоподаващо-евтини са, медни.
Има разни размери, но вземи 0.6 или 0.8 мм.
Ако дебита на газа падне под 0.5-0.3 л/мин пламъка вече не гори стабилно и се връща в горелката(тръбата).
Това всичко съм го установил при моята клетка, но ще ти е от полза.