Да Макс, извинявай! Сега при по-задълбочения преглед го видях. При хоризонталната връзка на двигателя с кардана. Ще излезеш прав, че оборотите са недостатъчни и системата е инерционна. Тежестта и кардана се движат с еднаква скорост, а би трябвало горната ролка в горния край на кардана да изпреварва леко тежестта, за да се получи леко повдигане на тежестта. От там слизайки в долна точка тежестта ще настигне горната ролка и така отново пак ще се повтори цикъла. Увеличавайки оборотите ще дойде момент в който тежестта няма да настига ролката и тогава системата ще получи забавяне и тласъци, които ти си ги установил с импровизираното натоварване.
Относно рамото с тежестта, не искам да повлиявам на концепцията ти, но и аз като ppipilica съм на мнение, че трябва да е по-надолу. Вярно е, че ще кажеш, че правия ъгъл не ти позволява, но колкото по-късо е разстоянието от рамото до ролката горе, толкова по-голям въртящ момент се изисква от електромотора.
Имам едно предложение. Ако можеш намали тежестта от 15 /както е сега/ на 5кг. Дори и само на тежестта на рамото да е. Би трябвало да има резултат. Това само като експеримент. По-малкото тегло ще доведе до забавяне на времето за слизане на тежестта от горна до долна точка. Надявам се да имаш регулатор на оборотите за експеримента. Желая ти успех!