Съзнателно ще игнорирам абсурдните ти примери за тавани,тонове,чукове които нямат нищо общо с темата.
Да не говорим че спрямо моя пост 314 където съвсем ясно и нагледно обясних целия алгоритъм няма нито едно изречение или коментар.
Защо постоянно ме провокираш? Трябва ли това, което пиша да отговаря на очакванията ти?
Какъв коментар искаш? С толкова неизвестни, аз ли трябваше да оразмерявам конструкцията?
Защо не даде някакви примерни стойности да видим какво смяташ ти?
Траекторията на оста на въртене е обърнат с върха надолу (където е опората) конус
След като, е обърнат конус, ти създаваш въртящ момент горе в най-голямата окръжност .
Тежестта по-долу, в стремежа си да остане в най-ниската си точка, започва да следва това движение,
в друга окръжност, която е в една равнина. Т.е. нито се вдига, нито пада, но няма и ПОЛЕЗНА работа.
В момента, в който я натовариш, тя започва да изостава от движението на оста и същата тази ос,
започва да работи вече като лост, с който повдигаш тежестта и съответно увеличаваш нейния
въртящ момент. Всъщност през цялото време се опитваш да я повдигнеш!
Колкото по-голям въртящ момент искаш от нея, толкова повече трябва да я повдигаш - съотвтно ПО-ГОЛЯМ
въртящ момент горе.
Като искаш още по-голям - ще слагаш по-голяма тежест или по-дълго рамо и съотвтно опорната
реакция "r" (дето си я нарисувал в пост 314) ще е по-голяма - още ПО-ГОЛЯМ върт. момент горе.
Сега разбра ли за какво са му на Скинър тези 1,5м. лостове горе? И те не се движат от вятъра!
Обаче, ти продължаваш да бълнуваш!
През цялото време ако трябва да задвижвам дори с ръка подобен механизъм аз няма да вдигам каквото
и да е,а ще имам съпътстваща сила в горната част на оста породена от гравитацията и ще усещам
съпътстващ натиск върху ръката си.
Ето, нали искаш да давам коментар на постовете ти? (317)
Нека разгледаме момент във времето в който въртящите се тежести са в долна крайна мъртва точка....
Първо искам да уточня че всичко това се случва едновременно по време на работа на устройството
и няма долна мъртва точка...Първо в долна мъртва точка тежестите имат инерция...
Последно, има или няма ДМТ?
Всъщност нещата са много по-сложни...Те това е ...просто е
А щом е просто,значи е и гениално.
Имаме ел.двигател който задвижва чрез ремък друга по-голяма ремъчна шайба.За последната е
закрепена мотовилка която задвижва рамо...
Този двигател според мен (предположение) по скоро не задвижва нещо кой знае какво ,а само
задава пределна честота и посока на въртене
В крайна сметка, разбра ли за какво е двигателя?
А въртящите моменти ги остави засега на мира ...
Явно, аз не съм разбрал какво търсим?
Като вариант вместо кардан може да се сложи радиално-аксиален самонагаждащ се ролков лагер тежка
серия с 2 реда ролки.Там вече ще е друго всичко,ама тия лагери са скъпарска работа...
Как ти хрумна, че едното може да замести другото ... че и оценка даде?
Трябваше ли публично да казвам, какво мисля за твоите постове? - НЕ